Doğum odası neresidir? Bu odada doğum için neler bulundurulurdu? Odada kimler bulunabilirdi?

4 Comments

    MERVE YILDIZ - 30 Temmuz 2014 at 10:22 - Cevapla

    doğumlar genellikle evde köy ebeleri tarafından yaptırılırdı. Köy ebelerimizden bazılarının adları şöyledir; Ayşe koca karı, Emsal koca karı, Zeynep koca karı. Doğum esnasında sıcak su, temiz bez, kolon(ip),jilet, taş gibi araç gereçler kullanılırdı.

    hayriye korkmaz - 12 Eylül 2014 at 18:59 - Cevapla

    Eğer ailede doğumu gerçekleştirecek kimse yoksa köyde doğum işini bilen kadın getirilir. Doğum sırasında anne, evde musluğa yakın bir yere yatırılır, bir leğen su ısıtılır ve musluğun kenarına konur.

    meryem - 22 Eylül 2014 at 18:30 - Cevapla

    Doğum odası doğum olmadan bir hafta önce hazırlanır. Bu odada doğumu yaptıran kişi ve aile büyükleri bulunur.Bebek doğmadan birkaç hafta önceden bebeğin giysileri, elde yapma bezleri, kundağı ve beşiği hazırlanır. Gebe kadının sancıları başlayınca köy ebeleri getirilir.Odada başlangıçta yapılan hazırlıklar, araç ve gereçler doğuma yardımcı olmaktadır. Bunlar sıcak su, pamuk, havlu, temiz bezler ve alkol olmaktadır. Sancısı başlayan kadın önce bu ebe tarafından muayene edilir, sancılar yalancı doğum sancısı değilse çeşitli doğum şekilleriyle doğum yaptırılır

    murat inan - 01 Aralık 2014 at 21:28 - Cevapla

    Evin içerisindeki herhangi bir oda doğum için seçilirmiş. Odada yalnızca doğumu yaptıracak kişiler bulunurmuş.
    kaynak kişi :fatma inan yaş 68 ordu/gölköy /damarlı



Cevap Gönderme Formu